Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum ANTYKONCEPCJA Strona Główna » V-Miasto

Autor Wiadomość
Jovisse
Matka Polka

Skąd: Kraków// Os. Na Zakręcie, Ul.Jajnikowa 3/29 Ostrzeżenia: 0/

PostWysłany: Czw Mar 09, 2006 10:27 pm Odpowiedz z cytatem Back to top

Jak widać w tytule, post jest założony w celu bliżej znanym. Chcę uniknąć zbędnych pytań zaśmiecających forum.

spliffy napisał:
Wzorując się tematem FAQ interaktywne działu Zapłodnieni - zasady są następujące:

- Proszę cytować pytanie, do którego chcecie dać odpowiedź.
- Proszę sprawdzać, czy odpowiedź na to pytanie już nie padła.
- Wszelki offtopic będzie usuwany.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
aganba
Matka Polka

Ostrzeżenia: 0/

PostWysłany: Czw Mar 09, 2006 10:57 pm Odpowiedz z cytatem Back to top

cytrynka81 napisał:
a ja mam pytanie natury technicznej jak wrócić z osiedla na grzende? czy da się tylko poprzez wstecz, czy ja nie zauważyłam?

ja kasuje z adresu ten dopisek "miasto" i tak wracam na glowna Very Happy

keisha0 napisał:
A czy widzieł ktos mieszkania wieksze niz 306m?bo w pomocy pisali ze sa 712m ale gdzie?

wieksze mieszkania byly na ulicy blizniaczej w tych malych budynkach z basenem na dachu
ale w chwili obecenj wszystkie sa zarezerwowane

spliffy
Matka Polka Superstar

PostWysłany: Pon Mar 13, 2006 2:35 am Odpowiedz z cytatem Back to top

motyl napisał:
a ja się tak zastanawiam, bo ogladalam nowe mieszkanka w bloczkach i klikam zeby obejrzec sypialnie a tam lazienka, tez tak macie, zostanie to naprawione?

Właśnie chciałąm to zgłosić Wink
Wchodzę do sypialni, a tam wanna Confused i tak w 29/7 sa 4 łązienki Laughing

spiffy
Dziewica

PostWysłany: Wto Mar 14, 2006 5:20 am Odpowiedz z cytatem Back to top

cytrynka81 napisał:
kellatrix napisał:
mikiki napisał:
ja mam takie pytanko : zarezerwowałam sobie mieskzanie przez pomyłke.. i chce zarezerwować inne a tego nie mieć. co mam zrobić.. dla mnie to mieskzanie jest za duże. ma ponad 1 tys. metrów.. więc pomocy.. a i kiedy będzie się można zacząć wproawadzać ?!

TYSIĄC metrów? Shocked Chyba coś Ci się pomyliło Wink

nie nie pomyliło jej się moje mieszkanie ma 2116 metrów Very Happy (większych nie widziałam) to te apartamentowce mają takie duże mieszkania Shocked

Nie tylko apartamentowce mają ok. 1000 m. Ja mam w kamienicy na ostatnim piętrze i mam ok.1000 m i dzięki temu mam całe pięterko dla siebie Smile A mieszkanko mam na ul Wpadka 25/64

PostWysłany: Nie Mar 19, 2006 9:46 pm Odpowiedz z cytatem Back to top

nisiasek napisał:
a ja mam pytanko.. wie moze ktos jak się rezewuje mieszkania ze wspollokatorem? tylko jedna osoba ma je kupic czy po polowie? wie ktos moze? chyba ze jesio nie ma takiej opcji?

narazie mozna mieć jedno mieszkanie z mieskzac mozna w pojedynke jeszcze nie ma takiej opcji

Gość

PostWysłany: Sro Mar 22, 2006 7:28 am Odpowiedz z cytatem Back to top

*lil* napisał:
Cześć. Mam naprawdę bardzo, bardzo, bardzo ważne pytanie. Jestem nowa i nie wiem, czy przy rezerwacji mieszkania trzeba odrazu za nie płacić czy to się jakoś później reguluje. Aha, no i jeszcze jedno: czy istnieją w ogóle mieszkania 3-pokojowe?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
*lil*

oczywiscie ze sa mieskznai 3 pokojowe a nawet 4 pokojowe,ale jak narzie wiekszosc zarezerwowoanych jest. najpierw byla rezerwacja pzrze przelew, teraz jest tez opcja smsa,ale dopiero jak masz plemnikow na kocnie tyle ile jest za mieszkanie a jak juz bezie mnieszaa watacha chciala mieszkanie to bedzie mozna kupowac za plemniki z konta.
aganba
Matka Polka

PostWysłany: Czw Mar 23, 2006 1:45 am Odpowiedz z cytatem Back to top

madzius_ napisał:
eej z tej informacji w newsach ze jak juz zarezerwuje to mieszkanie to juz NIGDY nie bede mogla go sprzedac?! Confused

wydaje mi się ze w przyszlosci mozliwosc sprzedazy bedzie Smile
moze teraz, niedlugo wejda domki czy cos innego, nowego i chodzi o to zeby nie bylo wielkiego hura, sa domki, wszyscy opuszczaja mieszkania Laughing

spliffy
Matka Polka Superstar

PostWysłany: Pią Mar 24, 2006 3:23 am Odpowiedz z cytatem Back to top

madzius_ napisał:
nikt wczesniej nie napisal ze w najblizszym czasie nie bedzie mozna sprzedac mieszkania. eeh :/

Bo pisza o tym, co jest, a nie o tym, czego nie ma Razz

Przecież nie kupuje się domku, zeby zaraz myśleć o sprzedaży. Tak samo było ze slubami - po 2 tygodniach domagano się rozwodów Rolling Eyes

Jurko
Szybko rodząca

PostWysłany: Sro Kwi 05, 2006 4:50 am Odpowiedz z cytatem Back to top

Cytat:
w/g raportu możliwe będzie wykupienie mieszkania własnościowego, czyli raz płacimy dom jest nasz i mamy spokoj, ale wiadomo - nie kazdego stać, więc miała byc opłata ratalna, nazywana inaczej czynszem z tym że ten "czynsz", a raczej spłata tego, że tak powiem kredytu spłacana by była przez rok.

Czytałam to. Ale tak jak w realu- możesz kupic mieszkanie za jednym zamachem, a możesz wziąc je na raty (z resztą chyba póki co takiej możliwości w grze nie ma, ale przyznaję bez bicia, że nie wiem, bo jak już wyżej wspomniałam- czekam aż wejdą domy). Jestem dośc na bieżąco z tym, co podają na stronie głównej, zawsze czytam wszystkie komunikaty (m.in dlatego niezbyt często udzielam się na forum, bo wszystko, co mnie interesuje jest zwykle napisane na głównej). O czynszu nigdzie nie było ani słowa, ale jestem realistką- jest nas tu tyle, że jeśli nawet co 2 osoba kupi sobie mieszkanie, to serwer może tego nie wytrzymac, a skądś trzeba miec zarówno na nowy, jak i na rozwój gry. Tak mi się przynajmneij wydaje, choc nie wykluczam, ze mogę się mylic... Confused

www.radioaktywne.pl

nie mieści się w ramach
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wandzik
Wieloródka

PostWysłany: Pon Lip 17, 2006 3:46 am Odpowiedz z cytatem Back to top

mkoijn napisał:
a mnie interesuje czy bedzie mozna mieszkac w domkach jednorodzinnych? bo z tego co pamietam to na osiedlu Zielony Jajniczek mialy byc domki, a stoja superjednostki tylko. wiec nie wiem czy mam czekac cierpliwie na domek czy jak najszybciej kupowac jakies przytulne mieszkanko?

Są na razie superjednostki, ale chyba widać, że jest jeszcze wiele nie otworzonych budynków, które superjednostkami bynajmniej nie są...
babyboom
Wieloródka

PostWysłany: Pon Lip 24, 2006 6:15 pm Odpowiedz z cytatem Back to top

magicienne napisał:
a w ogóle, to jak się te mieszkania kupuje ??
bo ja tu nowa i normalnie LOL
troche informacja zawodzi, czytałam już wsio opis gfry faq i nie było wzmianki, albo już dostałam oczopląsu ;d a po porodzie albo jeszcze wcześniej chciałabym zamieszkać gdzieś z dzidziusiami,
do porodu mam jeszcze ho ho :p ale lepiej kuć żelazo póki gorące

Musisz poczekać aż zostanie skończone nowe osiedle i będzie mozna kupowac mieszkanka , bo narazie wszystkie wykupione Sad . Ale już wkrótce będzie nowe Smile . Jak juz będzie nowe osiedle to wchodzisz na Virtualne Miasto i wybierasz jakiś blok , oglądasz mieszkania i jeśli jakieś Ci się spodoba , to klikasz REZERWUJĘ ( Warunki sa dwa ) Musisz mieć wtsraczającą ilość plemników na koncie ( czylo ok. 5 mln ) oraz musisz wysłać smsa za 2.44 na podany tam numer , aby rezerwowac mieszkanko Wink .

Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam ,a le mam nadzieje ze cos zrozumialas heh Wink

spliffy
Matka Polka Superstar

PostWysłany: Pon Sie 07, 2006 6:39 pm Odpowiedz z cytatem Back to top

MMadziula16 napisał:
Czy jest możliwość zrezygnowania ze zrobionej rezerwacji?? help

Nie ma.

EDIT:

Już jest. Należy zgłosić się do Technicznej.

Ostatnio zmieniony przez spliffy dnia Pią Kwi 13, 2007 6:04 am, w całości zmieniany 1 raz
spliffy
Matka Polka Superstar

PostWysłany: Sro Sie 09, 2006 12:34 am Odpowiedz z cytatem Back to top

elenai napisał:
zarezerwowałam mieszkanie na zielonym jajniczku. bylo ta jakis czas temu, zapisalam sobie ktory blok i nr mieszkania i zgubilam to ;( czy można jakos zlalezc swoj adres: np chodzac po pietrach??

Najwygodniej jest znaleźć wolne mieszkanie i spróbowac je zarezerwować - wtedy pojawi się komunikat, ze do twojego konta jest juz przypisane inne mieszkanie i tu pojawi się adres.

Mozna też chodzić po mieszkaniach i szukać - jeśli trafisz na swoje, to bedziesz mogła do niego wejść.

EDIT:

Na koncie masz zakładkę Twoje miszkanie, gdzie znajdziesz swój adres Wink

Ostatnio zmieniony przez spliffy dnia Pią Kwi 13, 2007 6:07 am, w całości zmieniany 1 raz
Lunea
Wieloródka

PostWysłany: Sro Sty 24, 2007 9:36 am Odpowiedz z cytatem Back to top

mila1122 napisał:
JA mam pytanko ! Smile Chodzi mi o to jak moge zarezerwowac sobie mieszkanie ?? i co ile powstaja nowe bloki ,bo ja mam wrazenie ze nie ma nigdzie wolnych miejsc Neutral no ale coz,a no i ile bedzie kosztowalo to meieszkanie?? Smile

Jak znajdziesz wolne i będziesz je chciała, to kliknij na 'Rezerwuję', a dalej postępuj wg wskazówek Wink.
Bloki powstają... co jakiś czas Razz. Trzeba pilnować newsów na głównej Wink.
Tutaj jest przykładowy cennik: http://www.grzenda.art.pl/antykoncepcja/osiedle/

PostWysłany: Sob Lut 24, 2007 10:30 pm Odpowiedz z cytatem Back to top

ewelina0909 napisał:
mam pytanie bo moja koleżanka kupila mieszkanie i zaproponowala mi żebym z nią zamieszkala ale ja zupełnie nie wiem jak się do nie wprowadzic prosze pomóżcie.. Sad

NIE MA jeszcze opcji wprowadzania się.

spliffy
Matka Polka Superstar

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2007 6:08 am Odpowiedz z cytatem Back to top

rzydkiefka napisał:
ktoś wie czy adopcja zapewnia bezpłatne rezerwacje??? po porodzie miałabyć chyba bezpłatna, więc analogicznie...

Na koncie po porodzie rezerwacja jest darmowa - niezależnie od tego, czy konto miałaś od początku, czy je adoptowałaś.

Joline napisał:
BlueEyesq napisał:
Np. dzisiaj oddano do uzytku 2 nowe budynki i .... lataj czlowieku po Warszawce, zeby wybadac ktore to. Mi się nie chce nooo... Smile

To już lepiej jakby było zaznaczone, które to są te nowe.

Linki do nowo otwartch budynków zamieszczane są na bieżąco na stronie głównej.

spliffy
Matka Polka Superstar

PostWysłany: Sob Cze 23, 2007 1:32 am Odpowiedz z cytatem Back to top

dosiawas napisał:
Proszę o pomoc.
W jaki sposób mozna sobie zarezerwowa mieszkanie? \Widzę, ze nie ma żadnych wolnych.... Dziekuję za pomoc

Aby zarezerwować mieszkanie, musisz je najpierw wybrać, a ponieważ w tej chwili nie ma wolnych lokali - nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać na otwarcie nowych bloków (informacje o tym zawsze podawane są na stronie głównej).

niunia7777
Wieloródka

PostWysłany: Czw Lip 19, 2007 4:36 am Odpowiedz z cytatem Back to top

Mityn napisał:
Witam mam pytanko na temat mieszkania
Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question

Mam problem bo nie mam gdzie mieszkać niedługo biore ślub i spodziewamy się dziecka i gdzie zamieszkamy pod mostem??

w v-miescie budoja się nowe budynki ale kiedy bedą skonczone i mozna bedzie się tam wprowadzic??

Question Question Question Question Question Question Question Question Question

Prosze o odppowiedzi na moje pytania dziekuje i pozdrawiam
Laughing Laughing Laughing Laughing

Mityn- Nie przejmuj się, mieszkania będą niedługo i będzie można się do nich przeprowadzać.
Narazie mieszkasz w szpitalu, a szpital, to nie żaden most!
Co inni mają mówić jak lerzą w szpitalu nawet, po 600 dni?
Wytrzymasz!
Mieszkanie już niedługo Wink

Dziewica

PostWysłany: Czw Lip 19, 2007 6:00 pm Odpowiedz z cytatem Back to top

Tak szczeze mowiac nie mialem pojecia ze mieszkam w szpitalu Razz ale wielkie dzieki ze mi powiedzieliscie i dzieki za odpowiedzi

Pozdrawiam Smile
ogopogo
Administrator

PostWysłany: Sob Sty 16, 2010 10:23 am Odpowiedz z cytatem Back to top

Od ostatniego postu w tym temacie naprawdę wiele się zmieniło, stąd oczyszczenie i tak "drastyczne" skrócenie wątku.

MaS
Dziewica

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 6:26 pm Odpowiedz z cytatem Back to top

Ja chciałabym się zapytać, jak w ogóle zarezerwować mieszkanie, a potem się wprowadzić? Jest nowy Blok (nr. 8 ), jak jadę np. na II piętro, to jest tylko winda i dywanik w tle. W dole ekranu jest legenda, ale nie widać do czego. W faq nie znalazłam o tym informacji. Proszę o pomoc Smile
Zielonaa
Kochana mamusia

PostWysłany: 3 dni temu 8:52 pm Odpowiedz z cytatem Back to top

MaS napisał:
Ja chciałabym się zapytać, jak w ogóle zarezerwować mieszkanie, a potem się wprowadzić? Jest nowy Blok (nr. 8 ), jak jadę np. na II piętro, to jest tylko winda i dywanik w tle. W dole ekranu jest legenda, ale nie widać do czego. W faq nie znalazłam o tym informacji. Proszę o pomoc Smile

Arrow Aby zarezerwować mieszkanie pojedź windą na to piętro, gdzie chcesz kupić mieszkanie, gdy mieszkanie jest wolne pojawi się zielony kwadrat, gdy zajęte, pojawi się czerwony, proste;) Możesz odkupić za pomocą plemników na stronie www.grzendka.pl Wink
Pozdrawiam,
Zielonaa.

Moderator napisał:
Zielonaa, nie musisz kolorować czcionki aż tak rażąco. Każdy z pewnością zauważyłby Twój post.

` Czasem zdaje Ci się, że wiesz o mnie wszystko, ale tak naprawdę, nie wiesz nic, ale kocham Cie <33 Choć czasem ranisz.... ;(
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat