|

|
|

|
| Autor |
Wiadomość |
Jovisse
Matka Polka
Skąd: Kraków// Os. Na Zakręcie, Ul.Jajnikowa 3/29 Ostrzeżenia: 0/
|
Wysłany:
Czw Mar 09, 2006 10:27 pm |
|
Jak widać w tytule, post jest założony w celu bliżej znanym. Chcę uniknąć zbędnych pytań zaśmiecających forum.
| spliffy napisał: | Wzorując się tematem FAQ interaktywne działu Zapłodnieni - zasady są następujące:
- Proszę cytować pytanie, do którego chcecie dać odpowiedź.
- Proszę sprawdzać, czy odpowiedź na to pytanie już nie padła.
- Wszelki offtopic będzie usuwany. |
|
_________________ ...Si vis amari, ama...
 |
|
|
|
 |
aganba
Matka Polka
Ostrzeżenia: 0/
|
Wysłany:
Czw Mar 09, 2006 10:57 pm |
|
| cytrynka81 napisał: | | a ja mam pytanie natury technicznej jak wrócić z osiedla na grzende? czy da się tylko poprzez wstecz, czy ja nie zauważyłam? |
ja kasuje z adresu ten dopisek "miasto" i tak wracam na glowna
| keisha0 napisał: | | A czy widzieł ktos mieszkania wieksze niz 306m?bo w pomocy pisali ze sa 712m ale gdzie? |
wieksze mieszkania byly na ulicy blizniaczej w tych malych budynkach z basenem na dachu
ale w chwili obecenj wszystkie sa zarezerwowane |

|
|
|
|
 |
spliffy
Matka Polka Superstar

|
Wysłany:
Pon Mar 13, 2006 2:35 am |
|
| motyl napisał: | | a ja się tak zastanawiam, bo ogladalam nowe mieszkanka w bloczkach i klikam zeby obejrzec sypialnie a tam lazienka, tez tak macie, zostanie to naprawione? |
Właśnie chciałąm to zgłosić
Wchodzę do sypialni, a tam wanna i tak w 29/7 sa 4 łązienki  |
|
 |
spiffy
Dziewica
|
Wysłany:
Wto Mar 14, 2006 5:20 am |
|
| cytrynka81 napisał: | | kellatrix napisał: | | mikiki napisał: | | ja mam takie pytanko : zarezerwowałam sobie mieskzanie przez pomyłke.. i chce zarezerwować inne a tego nie mieć. co mam zrobić.. dla mnie to mieskzanie jest za duże. ma ponad 1 tys. metrów.. więc pomocy.. a i kiedy będzie się można zacząć wproawadzać ?! |
TYSIĄC metrów? Chyba coś Ci się pomyliło  |
nie nie pomyliło jej się moje mieszkanie ma 2116 metrów (większych nie widziałam) to te apartamentowce mają takie duże mieszkania  |
Nie tylko apartamentowce mają ok. 1000 m. Ja mam w kamienicy na ostatnim piętrze i mam ok.1000 m i dzięki temu mam całe pięterko dla siebie A mieszkanko mam na ul Wpadka 25/64 |
|
 |
Fliege
Matka Polka Superstar
|
Wysłany:
Nie Mar 19, 2006 9:46 pm |
|
| nisiasek napisał: | | a ja mam pytanko.. wie moze ktos jak się rezewuje mieszkania ze wspollokatorem? tylko jedna osoba ma je kupic czy po polowie? wie ktos moze? chyba ze jesio nie ma takiej opcji? |
narazie mozna mieć jedno mieszkanie z mieskzac mozna w pojedynke jeszcze nie ma takiej opcji |
_________________ Słodkich snów
http://img55.imageshack.us/img55/6667/402152oj.jpg |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Sro Mar 22, 2006 7:28 am |
|
| *lil* napisał: | Cześć. Mam naprawdę bardzo, bardzo, bardzo ważne pytanie. Jestem nowa i nie wiem, czy przy rezerwacji mieszkania trzeba odrazu za nie płacić czy to się jakoś później reguluje. Aha, no i jeszcze jedno: czy istnieją w ogóle mieszkania 3-pokojowe?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
*lil* |
oczywiscie ze sa mieskznai 3 pokojowe a nawet 4 pokojowe,ale jak narzie wiekszosc zarezerwowoanych jest. najpierw byla rezerwacja pzrze przelew, teraz jest tez opcja smsa,ale dopiero jak masz plemnikow na kocnie tyle ile jest za mieszkanie a jak juz bezie mnieszaa watacha chciala mieszkanie to bedzie mozna kupowac za plemniki z konta. |
|
|
|
|
 |
aganba
Matka Polka
|
Wysłany:
Czw Mar 23, 2006 1:45 am |
|
| madzius_ napisał: | eej z tej informacji w newsach ze jak juz zarezerwuje to mieszkanie to juz NIGDY nie bede mogla go sprzedac?!  |
wydaje mi się ze w przyszlosci mozliwosc sprzedazy bedzie
moze teraz, niedlugo wejda domki czy cos innego, nowego i chodzi o to zeby nie bylo wielkiego hura, sa domki, wszyscy opuszczaja mieszkania  |

|
|
|
|
 |
spliffy
Matka Polka Superstar

|
Wysłany:
Pią Mar 24, 2006 3:23 am |
|
| madzius_ napisał: | | nikt wczesniej nie napisal ze w najblizszym czasie nie bedzie mozna sprzedac mieszkania. eeh :/ |
Bo pisza o tym, co jest, a nie o tym, czego nie ma
Przecież nie kupuje się domku, zeby zaraz myśleć o sprzedaży. Tak samo było ze slubami - po 2 tygodniach domagano się rozwodów  |
|
 |
Jurko
Szybko rodząca
|
Wysłany:
Sro Kwi 05, 2006 4:50 am |
|
| Cytat: | | w/g raportu możliwe będzie wykupienie mieszkania własnościowego, czyli raz płacimy dom jest nasz i mamy spokoj, ale wiadomo - nie kazdego stać, więc miała byc opłata ratalna, nazywana inaczej czynszem z tym że ten "czynsz", a raczej spłata tego, że tak powiem kredytu spłacana by była przez rok. |
Czytałam to. Ale tak jak w realu- możesz kupic mieszkanie za jednym zamachem, a możesz wziąc je na raty (z resztą chyba póki co takiej możliwości w grze nie ma, ale przyznaję bez bicia, że nie wiem, bo jak już wyżej wspomniałam- czekam aż wejdą domy). Jestem dośc na bieżąco z tym, co podają na stronie głównej, zawsze czytam wszystkie komunikaty (m.in dlatego niezbyt często udzielam się na forum, bo wszystko, co mnie interesuje jest zwykle napisane na głównej). O czynszu nigdzie nie było ani słowa, ale jestem realistką- jest nas tu tyle, że jeśli nawet co 2 osoba kupi sobie mieszkanie, to serwer może tego nie wytrzymac, a skądś trzeba miec zarówno na nowy, jak i na rozwój gry. Tak mi się przynajmneij wydaje, choc nie wykluczam, ze mogę się mylic...  |
_________________ Pierwsze akademickie radio w Warszawie
www.radioaktywne.pl
nie mieści się w ramach |
|
|
|
 |
Wandzik
Wieloródka

|
Wysłany:
Pon Lip 17, 2006 3:46 am |
|
| mkoijn napisał: | | a mnie interesuje czy bedzie mozna mieszkac w domkach jednorodzinnych? bo z tego co pamietam to na osiedlu Zielony Jajniczek mialy byc domki, a stoja superjednostki tylko. wiec nie wiem czy mam czekac cierpliwie na domek czy jak najszybciej kupowac jakies przytulne mieszkanko? |
Są na razie superjednostki, ale chyba widać, że jest jeszcze wiele nie otworzonych budynków, które superjednostkami bynajmniej nie są... |
|
|
|
|
 |
babyboom
Wieloródka
|
Wysłany:
Pon Lip 24, 2006 6:15 pm |
|
| magicienne napisał: | a w ogóle, to jak się te mieszkania kupuje ??
bo ja tu nowa i normalnie LOL
troche informacja zawodzi, czytałam już wsio opis gfry faq i nie było wzmianki, albo już dostałam oczopląsu ;d a po porodzie albo jeszcze wcześniej chciałabym zamieszkać gdzieś z dzidziusiami,
do porodu mam jeszcze ho ho :p ale lepiej kuć żelazo póki gorące |
Musisz poczekać aż zostanie skończone nowe osiedle i będzie mozna kupowac mieszkanka , bo narazie wszystkie wykupione . Ale już wkrótce będzie nowe . Jak juz będzie nowe osiedle to wchodzisz na Virtualne Miasto i wybierasz jakiś blok , oglądasz mieszkania i jeśli jakieś Ci się spodoba , to klikasz REZERWUJĘ ( Warunki sa dwa ) Musisz mieć wtsraczającą ilość plemników na koncie ( czylo ok. 5 mln ) oraz musisz wysłać smsa za 2.44 na podany tam numer , aby rezerwowac mieszkanko .
Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam ,a le mam nadzieje ze cos zrozumialas heh  |
_________________ Franek - 22.05.2006 r. <3
Zosia - 16.12.2006 r. <3
Tosia - 26.05.2008 r. <3 |
|
|
|
 |
spliffy
Matka Polka Superstar

|
Wysłany:
Pon Sie 07, 2006 6:39 pm |
|
| MMadziula16 napisał: | | Czy jest możliwość zrezygnowania ze zrobionej rezerwacji?? help |
Nie ma.
EDIT:
Już jest. Należy zgłosić się do Technicznej. |

Ostatnio zmieniony przez spliffy dnia Pią Kwi 13, 2007 6:04 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
spliffy
Matka Polka Superstar

|
Wysłany:
Sro Sie 09, 2006 12:34 am |
|
| elenai napisał: | | zarezerwowałam mieszkanie na zielonym jajniczku. bylo ta jakis czas temu, zapisalam sobie ktory blok i nr mieszkania i zgubilam to ;( czy można jakos zlalezc swoj adres: np chodzac po pietrach?? |
Najwygodniej jest znaleźć wolne mieszkanie i spróbowac je zarezerwować - wtedy pojawi się komunikat, ze do twojego konta jest juz przypisane inne mieszkanie i tu pojawi się adres.
Mozna też chodzić po mieszkaniach i szukać - jeśli trafisz na swoje, to bedziesz mogła do niego wejść.
EDIT:
Na koncie masz zakładkę Twoje miszkanie, gdzie znajdziesz swój adres  |

Ostatnio zmieniony przez spliffy dnia Pią Kwi 13, 2007 6:07 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Lunea
Wieloródka
|
Wysłany:
Sro Sty 24, 2007 9:36 am |
|
| mila1122 napisał: | JA mam pytanko ! Chodzi mi o to jak moge zarezerwowac sobie mieszkanie ?? i co ile powstaja nowe bloki ,bo ja mam wrazenie ze nie ma nigdzie wolnych miejsc no ale coz,a no i ile bedzie kosztowalo to meieszkanie??  |
Jak znajdziesz wolne i będziesz je chciała, to kliknij na 'Rezerwuję', a dalej postępuj wg wskazówek .
Bloki powstają... co jakiś czas . Trzeba pilnować newsów na głównej .
Tutaj jest przykładowy cennik: http://www.grzenda.art.pl/antykoncepcja/osiedle/ |
|
 |
Kara_
Matka Polka

|
Wysłany:
Sob Lut 24, 2007 10:30 pm |
|
| ewelina0909 napisał: | mam pytanie bo moja koleżanka kupila mieszkanie i zaproponowala mi żebym z nią zamieszkala ale ja zupełnie nie wiem jak się do nie wprowadzic prosze pomóżcie..  |
NIE MA jeszcze opcji wprowadzania się. |
_________________ Mój prywatny koniec z Grzendą!
Kto chce mnie znaleźć, pewnie wie, gdzie. A przy okazji możecie wpaść na mój looklet
http://looklet.com/user/139627 |
|
|
|
 |
spliffy
Matka Polka Superstar

|
Wysłany:
Pią Kwi 13, 2007 6:08 am |
|
| rzydkiefka napisał: | | ktoś wie czy adopcja zapewnia bezpłatne rezerwacje??? po porodzie miałabyć chyba bezpłatna, więc analogicznie... |
Na koncie po porodzie rezerwacja jest darmowa - niezależnie od tego, czy konto miałaś od początku, czy je adoptowałaś.
| Joline napisał: | | BlueEyesq napisał: | Np. dzisiaj oddano do uzytku 2 nowe budynki i .... lataj czlowieku po Warszawce, zeby wybadac ktore to. Mi się nie chce nooo...  |
To już lepiej jakby było zaznaczone, które to są te nowe. |
Linki do nowo otwartch budynków zamieszczane są na bieżąco na stronie głównej. |
|
 |
spliffy
Matka Polka Superstar

|
Wysłany:
Sob Cze 23, 2007 1:32 am |
|
| dosiawas napisał: | Proszę o pomoc.
W jaki sposób mozna sobie zarezerwowa mieszkanie? \Widzę, ze nie ma żadnych wolnych.... Dziekuję za pomoc |
Aby zarezerwować mieszkanie, musisz je najpierw wybrać, a ponieważ w tej chwili nie ma wolnych lokali - nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać na otwarcie nowych bloków (informacje o tym zawsze podawane są na stronie głównej). |
|
 |
niunia7777
Wieloródka

|
Wysłany:
Czw Lip 19, 2007 4:36 am |
|
| Mityn napisał: | Witam mam pytanko na temat mieszkania
Mam problem bo nie mam gdzie mieszkać niedługo biore ślub i spodziewamy się dziecka i gdzie zamieszkamy pod mostem??
w v-miescie budoja się nowe budynki ale kiedy bedą skonczone i mozna bedzie się tam wprowadzic??
Prosze o odppowiedzi na moje pytania dziekuje i pozdrawiam
|
Mityn- Nie przejmuj się, mieszkania będą niedługo i będzie można się do nich przeprowadzać.
Narazie mieszkasz w szpitalu, a szpital, to nie żaden most!
Co inni mają mówić jak lerzą w szpitalu nawet, po 600 dni?
Wytrzymasz!
Mieszkanie już niedługo  |
_________________ eloeloelo. |
|
|
|
 |
Mityn
Dziewica
|
Wysłany:
Czw Lip 19, 2007 6:00 pm |
|
Tak szczeze mowiac nie mialem pojecia ze mieszkam w szpitalu ale wielkie dzieki ze mi powiedzieliscie i dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam  |
|
|
|
|
 |
ogopogo
Administrator

|
Wysłany:
Sob Sty 16, 2010 10:23 am |
|
Od ostatniego postu w tym temacie naprawdę wiele się zmieniło, stąd oczyszczenie i tak "drastyczne" skrócenie wątku. |
_________________ REGULAMIN
|
 |
MaS
Dziewica

|
Wysłany:
Sro Mar 03, 2010 6:26 pm |
|
Ja chciałabym się zapytać, jak w ogóle zarezerwować mieszkanie, a potem się wprowadzić? Jest nowy Blok (nr. 8 ), jak jadę np. na II piętro, to jest tylko winda i dywanik w tle. W dole ekranu jest legenda, ale nie widać do czego. W faq nie znalazłam o tym informacji. Proszę o pomoc  |
|
|
|
|
 |
Zielonaa
Kochana mamusia

|
Wysłany:
3 dni temu 8:52 pm |
|
| MaS napisał: | Ja chciałabym się zapytać, jak w ogóle zarezerwować mieszkanie, a potem się wprowadzić? Jest nowy Blok (nr. 8 ), jak jadę np. na II piętro, to jest tylko winda i dywanik w tle. W dole ekranu jest legenda, ale nie widać do czego. W faq nie znalazłam o tym informacji. Proszę o pomoc  |
Aby zarezerwować mieszkanie pojedź windą na to piętro, gdzie chcesz kupić mieszkanie, gdy mieszkanie jest wolne pojawi się zielony kwadrat, gdy zajęte, pojawi się czerwony, proste;) Możesz odkupić za pomocą plemników na stronie www.grzendka.pl
Pozdrawiam,
Zielonaa.
| Moderator napisał: | | Zielonaa, nie musisz kolorować czcionki aż tak rażąco. Każdy z pewnością zauważyłby Twój post. |
|
|
 |
|
|
|

|
|

|
| |
|